Gafă impardonabilă a Guvernului! Muniție nesperată dată șobolanilor roșii!

Gafă impardonabilă a Guvernului! Muniție nesperată dată șobolanilor roșii!

Gafă impardonabilă a Guvernului! Muniție nesperată dată șobolanilor roșii!

Ordonanța de urgență 1/2020, care modifică OUG 114, a fost adoptată în 6 ianuarie, fără avizul Consiliului Economic și Social, care s-a reunit a doua zi pentru a discuta actul normativ, după cum arată  avizul CES publicat pe site . Consiliul Economic și Social (CES) a atenționat Guvernul că trebuie să facă o nouă ședință pentru adoptarea ordonanței, după emiterea avizului.

Ordonanța de urgență a fost trimisă la Consiliul Economic și Social în aceeași zi în care a fost adoptată de Guvern.

Consiliul Economic și Social s-a întrunit a doua zi și a dat un aviz favorabil, cu câteva observații, inclusiv faptul că „se impune ca Guvernul să organizeze o nouă ședință, în vederea adoptării Ordonanței de urgență ulterior transmiterii avizului Consiliului Economic și Social”.

Avizul CES, adoptat în 7 ianuarie, poate fi consultat  aici .

Guvernul nu s-a întrunit într-o nouă ședință, iar ordonanța de urgență a fost trimisă la Monitorul Oficial. Ordonanța a fost publicată joi, 9 ianuarie, în Monitorul Oficial, fiind datată 6 ianuarie.

Absența avizului CES la momentul adoptării face ca ordonanța de urgență să poată fi atacată de Avocatul Poporului și creează un precedent.

Guvernul era presat să adopte această ordonanță de urgență, pentru că la 1 ianuarie intrau în vigoare o serie de reglementări din OUG 114 pe care Cabinetul Orban le-a abrogat sau le-a modificat, iar pe 7 ianuarie premierul a plecat în prima vizită oficială la Bruxelles.

Foto: Ludovic Orban și Florin Cîțu la Guvern. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa