Gala Oscar 2022 va avea loc pe 27 martie; organizatorii vor permite nominalizarea filmelor difuzate în streaming

Gala Oscar 2022 va avea loc pe 27 martie; organizatorii vor permite nominalizarea filmelor difuzate în streaming

Organizatorii galei de decernare a premiilor Oscar au anunţat joi că au decis să amâne pentru sfârşitul lunii martie ceremonia din 2022, cu o lună mai târziu decât data iniţială a evenimentului, şi au dezvăluit că producţiile lansate pe servicii de streaming vor fi din nou eligibile pentru a fi nominalizate la trofeele atribuite de Academia de film americană (Academy of Motion Picture Arts and Sciences - AMPAS), informează Reuters.

Reprezentanţii AMPAS au anunţat într-un comunicat oficial că următoarea gală a premiilor Oscar va avea loc pe 27 martie 2022 la Dolby Theatre din Hollywood, gazda tradiţională a ceremoniei. Iniţial, gala Oscar de anul viitor fusese programată pentru data de 27 februarie.

Organizatorii nu au dezvăluit motivul aflat în spatele acestei modificări.


Totodată, AMPAS a adăugat că din cauza pandemiei de coronavirus va permite pentru al doilea an consecutiv ca filmele realizate pentru a fi lansate în cinematografe, dar care au avut premiere pe platforme de streaming, să fie din nou eligibile pentru a concura la premiile Oscar.

Zeci de filme au fost lansate pe servicii de streaming precum Disney+, HBO Max, Netflix şi Amazon în ultimele 15 luni, într-o perioadă în care cinematografele din lumea întreagă au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus.

În 2021, gala Oscar a fost amânată din februarie până la sfârşitul lunii aprilie şi a avut loc pentru prima dată la Union Station, o gară din centrul oraşului Los Angeles. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Farmacistul reținut de DIICOT ar fi lucrat la Catena / Constantin Sonea aproviziona dealerii cu Fentanil și Oxicodonă

5 „Noi avem nevoie de o femeie la cinci ani” / Surprinzătoarele dezvăluiri despre originea etnică a lui Cristi Borcea