Galaţi: 29 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean, izolate la domiciliu

Galaţi: 29 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean, izolate la domiciliu

Un număr de 29 de cadre medicale din Spitalul Judeţean "Sf. Apostol Andrei" se află în izolare la domiciliu, după ce au interacţionat cu o pacientă, internată iniţial pe secţia Medicală 1, dar care, ulterior s-a dovedit a fi infectată cu coronavirus, a anunţat, miercuri, conducerea unităţii sanitare.

Potrivit sursei citate, este vorba despre şase medici de la diferite secţii, dintre care trei internişti, doi radiologi şi un neurolog, 15 asistenţi medicali din secţiile Medicină Internă şi Radiologie şi opt îngrijitoare.

Pacienta respectivă a fost adusă, în urgenţă, fără a prezenta vreun simptom sau vreun istoric de călătorie, motiv pentru care a fost tratată ca un pacient non-COVID 19, fiind internată la Secţia Medicală 1. Ulterior, după ce aceasta a început să prezinte simptome specifice, a fost testată COVID iar rezultatul a fost unul pozitiv.

De asemenea, un alt pacient din secţie, care a intrat în contact direct cu pacienta cu COVID a fost testat însă rezultatului testului nu este încă gata.

Preventiv, în secţia Medicală nr.1 nu se mai fac internări, iar cei 11 pacienţi, internaţi anterior, vor fi îngrijiţi până când starea lor de sănătate va fi una corespunzătoare externării, a precizat conducerea spitalului.

În momentul de faţă, la Spitalul Judeţean Galaţi sunt internaţi trei pacienţi pozitivi COVID 19, respectiv, 2 pacienţi transferaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase şi pacienta internată iniţial la secţia Medicală 1.

Conducerea spitalului judeţean a menţionat că nu poate aproba vreun transfer sau detaşare a cadrelor medicale către alte spitale din judeţ sau din ţară, din cauza faptului că 29 de cadre medicale sunt indisponibile.

Spitalul Judeţean Galaţi a mai raportat şi alte două cadre medicale infectate cu coronavirus, respectiv, un biochimist şi un asistent UPU, acesta din urmă interacţionând cu 32 de cadre medicale din Unitatea de Primiri Urgenţe. Toţi cei 32 au fost testaţi pentru coronavirus, rezultatele fiind negative, motiv pentru care toţi continuă să vină la muncă în mod normal. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...