Galaţi: 33 dintre cele 42 de decese cauzate de coronavirus în judeţ provin de la două cămine de bătrâni

Galaţi: 33 dintre cele 42 de decese cauzate de coronavirus în judeţ provin de la două cămine de bătrâni

Un număr de 33 dintre cele 42 de decese cauzate de coronavirus în judeţul Galaţi provin de la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni "Sfântul Ilie" (29) şi Căminul pentru Persoane Vârstnice "Sfântul Spiridon" (4), ambele din municipiul reşedinţă.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, numărul tuturor celor infectaţi cu CVOID-19 din Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni "Sfântul Ilie", inclusiv persoanele decedate şi membrii personalului îmbolnăviţi, a ajuns la 122. Iniţial, în cămin erau internaţi 130 de bătrâni, asistaţi de un personal medical şi social format din 18 de angajaţi.

La Căminul pentru Persoane Vârstnice "Sfântul Spiridon", administrat de Primăria Galaţi, au fost confirmate cu noul coronavirus 35 de persoane, dintre care patru au decedat. În acest cămin sunt internaţi 139 de bătrâni, asistaţi de personal medical şi social format din 62 de angajaţi.

În judeţul Galaţi sunt 364 de persoane infectate cu COVID-19, 654 sunt carantinate, alte 329 autoizolate. Până în prezent au fost efectuate 2.406 teste. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...