Galaţi: Activitatea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor şi teatrelor, interzisă în municipiul reşedinţă

Galaţi: Activitatea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor şi teatrelor, interzisă în municipiul reşedinţă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi a adoptat, duminică, o hotărâre prin care începând cu 16 noiembrie, ora 00,00, timp de 14 zile, activitatea cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor este interzisă în municipiul reşedinţă, unde incidenţa de infectare cu noul coronavirus este de 3,10 la mia de locuitori, şi în comuna Nicoreşti, unde rata este de 4,22, informează Prefectura.

"Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă în localităţile Nicoreşti (4,22) şi Galaţi (3,10)", se arată în informare.

Măsura se aplică şi operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă în cele două localităţi.

Potrivit CJSU Galaţi, la nivelul judeţului, prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al Ministrului Sănătăţii, Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Foarte interesante amănunte!

5 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...