Galați: Alunecare de teren în satul Izvoarele; șase familii, în pericol să fie evacuate

Galați: Alunecare de teren în satul Izvoarele; șase familii, în pericol să fie evacuate

O alunecare de teren a avut loc duminică, în satul gălățean Izvoarele, existând posibilitatea ca, dacă fenomenul va continua, șase familii să fie evacuate din propriile gospodării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galați, maior Eugen Chiriță, alunecarea de teren se manifestă în interiorul satului, la o distanță de circa 500 de metri de 6 gospodării.

El a adăugat că zona afectată de alunecare a fost împrejmuită și s-au montat martori, pentru a se stabili dacă fenomenul continuă și în ce ritm. Totodată, autoritățile locale au notificat cele șase familii care locuiesc în apropierea zonei afectate de alunecare că, dacă fenomenul va avansa, este posibil să fie evacuate.

Potrivit lui Emil Dragomir, primarul comunei Slobozia Conachi, pe raza căreia se află satul Izvoarele, este vorba despre o porțiune de 70 de metri pe 60 de metri care a luat-o la vale, în zona situată lângă cimitirul satului Izvoarele, în centrul localității.

În luna martie, în apropierea satului Izvoarele s-a manifestat o altă alunecare de teren cu o lungime de aproximativ 300 de metri și o lățime de 250 de metri.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa e!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

5 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri