Galaţi: Anchetă epidemiologică în cazul tânărului infectat cu coronavirus

Galaţi: Anchetă epidemiologică în cazul tânărului infectat cu coronavirus

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi va declanşa o anchetă epidemiologică în cazul tânărului confirmat, duminică seara, cu coronavirus, după ce acesta a fost plasat între-un centru de carantină din Galaţi, unde mai erau 11 persoane, a declarat, luni, directorul instituţiei, Liliana Moise.

Potrivit acesteia, un bărbat de 24 ani, aflat la Galaţi, din data de 12 martie, într-un centru de carantină a fost confirmat cu coronavirus, fiind transportat, duminică seara, cu izoleta, la Institutul Matei Balş din Bucureşti.

Bărbatul a venit din Italia pe 12 martie, a intrat în ţară prin vama Nădlac, după care a fost transportat, în convoi, până la un centru de carantină din Galaţi, unde au mai fost cazate alte 11 persoane.

Moise a precizat că DSP Galaţi va efectua o anchetă epidemiologică pentru a constata dacă tânărul a intrat în contact cu celelalte 11 persoane aflate în carantină, la care nu au fost primite încă rezultatele testărilor.

"Dacă se constată că acesta nu a respectat condiţiile de izolare şi a intrat în contact cu celelalte persoane aflate în carantinare, atunci perioada de carantină a celor cu care a intrat în contact se va prelungi cu încă 14 zile începând de astăzi, luni, 16 martie 2020", a menţionat Moise.

Acesta este al doilea caz de coronavirus din judeţul din Galaţi, primul pacient fiind un bărbat de 72 ani, confirmat pe 8 martie cu COVID 19 şi sosit în ţară, tot din Italia, pe 29 februarie. El este internat tot la Institutul Matei Balş din Bucureşti, unde este în stare stabilă.

În judeţul Galaţi sunt la acest moment, două persoane confirmate cu coronavirus, opt internate în spital, între care un copil, 52 în carantină şi 401 în izolare la domiciliu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”