Galaţi: Arest la domiciliu pentru directorul Companiei Administraţia Porturilor Dunării Maritime, acuzat de luare de mită

Galaţi: Arest la domiciliu pentru directorul Companiei Administraţia Porturilor Dunării Maritime, acuzat de luare de mită

Directorul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime (CNAPDM), Luigi Marius Ciubrei, reţinut miercuri de procurorii DNA , după ce ar fi primită mită de la patru persoane pentru a le angaja în cadrul companiei, va fi plasat în arest la domiciliu, potrivit deciziei magistraţilor de la Tribunalul Galaţi.

Marius Luigi Ciubrei a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA Galaţi, pentru patru infracţiuni de luare de mită, potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES. În acelaşi dosar a fost reţinut şi un marinar din cadrul CNAPDM, Constantin Tarău, acuzat tot de luare de mită.

Potrivit procurorilor, în perioada iunie 2017 - 17 aprilie 2018, Ciubrei, prin intermediul celuilalt inculpat, a pretins şi primit de la patru persoane peste 1.700 euro, în scopul angajării unor persoane în cadrul companiei pe care o conducea, pe posturile de "marinar" şi "mecanic".

"În realitate, sumele de bani, plătite efectiv de persoanele interesate, au fost mult mai mari, inculpatul Tarău Constantin şi alte persoane oprindu-şi un 'comision' cuprins între 100 şi 600 de euro. Ultima 'plată', în valoare de 500 euro, s-a realizat în aceeaşi manieră la data de 17 aprilie 2018, când s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", arată DNA.

Cei doi inculpaţi au fost prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, dar magistraţii acestei instanţe au respins propunerea DNA şi au dispus luarea măsurii arestului la domiciliu, începând cu data expirării ordonanţelor de reţinere. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina