Galaţi: Cinci persoane arestate preventiv în dosarul privind fraudarea sistemului asigurărilor de sănătate

Galaţi: Cinci persoane arestate preventiv în dosarul privind fraudarea sistemului asigurărilor de sănătate

Magistraţii Judecătoriei Galaţi au emis, vineri seara, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a cinci persoane dintre cele şase reţinute de procurori în dosarul privind fraudarea sistemului de asigurări de sănătate, au anunţat sâmbătă reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Potrivit sursei citate, în urma deciziei instanţei, o altă persoană a fost pusă sub control judiciar.

Conform anchetatorilor, între persoanele implicate în dosar se află un preot din municipiul Tecuci, dar şi şeful Biroului Resurse umane de la Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a reieşit că, în perioada ianuarie 2016 - octombrie 2017, trei femei şi trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 34 şi 65 ani ar fi fraudat bugetul Casei de Asigurări de Sănătate Galaţi prin decontarea nelegală a unor servicii fictive de îngrijiri medicale la domiciliu. Decontarea s-ar fi făcut pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcţionari din cadrul CAS Galaţi. Aceştia, cunoscând activităţile infracţionale, ar fi acceptat primirea şi înregistrarea dosarelor direct de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, contrar normelor metodologice care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

În acest caz, 120 de poliţişti gălăţeni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au efectuat joi 67 de percheziţii domiciliare, în urma cărora s-au descoperit şi ridicat de la mai multe locaţii aparţinând unor medici de familie sumele de 195.582 de lei, 4.680 de euro, 905 dolari şi 100 de lire sterline, asupra cărora au fost instituite măsuri asigurătorii.

De asemenea, au fost puse în executare 43 de mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul IPJ Galaţi pentru audieri. Prejudiciul în acest dosar se ridică la aproximativ 1.400.000 lei.

AGERPRES/(A - autor: Dan Paic, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)

Sursa foto: portal.just.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

2 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel