Galaţi: Curtea de Apel a dispus suspendarea demiterii din funcţie a fostului prefect USR Gabriel-Aurelian Panaitescu

Galaţi: Curtea de Apel a dispus suspendarea demiterii din funcţie a fostului prefect USR Gabriel-Aurelian Panaitescu

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au admis acţiunea formulată în contencios-administrativ de fostul prefect USR Gabriel-Aurelian Panaitescu şi au dispus suspendarea executării HG 937 din 9 septembrie 2021 prin care acesta a fost demis.

Fostul prefect al Galaţiului, Gabriel-Aurelian Panaitescu, a atacat în contencios administrativ Hotărârea de Guvern 937/09 septembrie 2021 prin care a fost eliberat din funcţia de prefect, iar instanţa a decis să suspende această hotărâre.

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au admis, luni, cererea de suspendare executare act administrativ H.G. nr. 937/09.09.2021.

"Respinge excepţiile invocate ca nefondate. Admite acţiunea. Dispune suspendarea executării HG nr. 937/09.09.2021 publicată în M. Of. nr. 864/09.09.2021, până la soluţionarea litigiului în fond. Obligă pârâţii în solidar la plata cheltuielilor de judecată către reclamant în cuantum de 3.050 lei. Cu recurs, pronunţată azi 17.01.2022, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei", se arată în hotărârea instanţei.

Potrivit legislaţiei, hotărârea prin care se pronunţă suspendarea este executorie de drept. Ea poate fi atacată cu recurs, însă recursul nu suspendă caracterul executoriu.

Ca urmare a acestei decizii, până la pronunţarea unei hotărâri definitive şi irevocabile, fostul prefect ar trebui repus în funcţie, dar pentru ca acest fapt să se întâmple este nevoie de o decizie administrativă de la Ministerul Afacerilor Interne.

Până atunci, din punct de vedere juridic, judeţul Galaţi are doi prefecţi: Gabriel-Aurelian Panaitescu, repus în funcţie de instanţă, şi Claudiu Sorin Gavril, susţinut de PSD, numit în funcţie săptămâna trecută.

Gabriel Panaitescu a fost numit în funcţia de prefect pe data de 3 martie 2021, cu susţinerea USR, iar în luna septembrie, după ce USR a ieşit de la guvernare, a fost eliberat din funcţie.

Panaitescu a mai fost prefect al judeţului Galaţi în perioada mai 2008-februarie 2009, octombrie 2016-decembrie 2017, iar în perioada 2012-2014 a fost subprefect, în toate aceste funcţii fiind susţinut de PNL. Din decembrie 2017 este şi inspector guvernamental. AGERPRES / (AS - autor: Dan Paic, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Sursa foto: administratie.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?