Galaţi: Doi bărbaţi din Republica Moldova, reţinuţi pentru trecere ilegală a frontierei şi tentativă de tâlhărie

Galaţi: Doi bărbaţi din Republica Moldova, reţinuţi pentru trecere ilegală a frontierei şi tentativă de tâlhărie

Doi bărbaţi din Republica Moldova au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, după ce ar fi trecut fraudulos frontiera şi ar fi comis o tentativă de tâlhărie, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Potrivit sursei citate, la data de 20 august Secţia 1 Poliţie a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, de un bărbat din municipiul Galaţi, cu privire la faptul că, în momentul în care a ajuns în faţa uşii de acces a apartamentului în care locuieşte, din casă au ieşit două persoane de sex masculin pe care nu le cunoştea, care au fugit pe scara blocului, pulverizând spray iritant-lacrimogen în direcţia lui.

În urma activităţilor de cercetare, au fost depistaţi şi conduşi la sediul poliţiei, doi bărbaţi suspectaţi de comiterea faptelor. După verificarea identităţii acestora, poliţiştii au constatat că unul dintre ei a folosit un document de identitate contrafăcut, pentru a se legitima.

Bărbaţii, de 28 şi 29 ani, din Republica Moldova, ar fi pătruns, în data de 20 august, în locuinţa persoanei vătămate, cu ajutorul unor chei potrivite şi când ar fi încercat să părăsească apartamentul ar fi fost surprinşi de aceasta şi ar fi folosit spray iritant-lacrimogen pentru a-şi asigura scăparea.

Cei doi au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca miercuri să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la tâlhărie calificată, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals în formă continuată, precum şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...