Galaţi: Doi bărbaţi şi o femeie au fost plasaţi în carantină după ce au venit din Italia

Galaţi: Doi bărbaţi şi o femeie au fost plasaţi în carantină după ce au venit din Italia

Doi bărbaţi şi o femeie, sosiţi duminică în Galaţi, din Italia, după ce au călătorit într-un microbuz cu o femeie, care ar fi intrat în contact cu o persoană suspectă de coronavirus, au fost plasaţi în carantină.

Potrivit autorităţilor sanitare, cei trei au călătorit din Brescia până în România cu un microbuz în care se afla şi o femeie de 52 ani, din Buzău, care a fost anunţată, când microbuzul se afla deja în ţară, de o prietenă din Italia, că bătrâna pe care o îngrijea este suspectă de infecţie cu coronavirus.

Ajunsă la destinaţie, femeia a sunat la 112 şi a povestit ceea ce aflase de la prietena ei. Ulterior, a fost preluată de un echipaj medical şi dusă la Spitalul Judeţean Buzău, unde este ţinută în carantină.

Cele trei persoane care şi-au continuat drumul spre Galaţi au fost preluate de o ambulanţă special echipată şi duse preventiv la spital, unde au rămas izolate.

Potrivit autorităţilor sanitare, cei trei nu au simptome de boală. Cu toate acestea, ei vor fi ţinuţi în carantină, 14 zile, într-un centru special, aşa cum a decis, duminică seară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. AGERPRES / (AS - autor: Dan Paic, editor: Marius Frăţilă, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 „Sunt foarte mulți idioți, eu i-aș aresta. Din cauza lor am ajuns să moară pe zi în România câți mor în toată …

5 Îngrijorare în Anglia după apariția „mâncătoarei de carne”, o infecție care se transmite sexual şi care cauzea…