Galaţi: Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Galaţi: Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Andrei" din Galaţi se închid pentru dezinfecţie terminală, după ce 27 de cadre medicale care lucrează acolo au fost testate pozitiv, a declarat, marţi, directorul unităţii medicale Alina Valentina Dobrea.

Potrivit acesteia, în cele trei secţii - Chirurgie 3, Nefrologie şi Medicală 1 - sunt internaţi 26 de pacienţi care sunt transferaţi la alte secţii din spital. Toţi pacienţii au fost testaţi pentru COVID-19 iar rezultatele au fost negative.

De asemenea, toţi angajaţii din cele trei secţii medicale închise au fost testaţi COVID-19. Cele mai multe cadre medicale infectate cu SARS CoV 2, respectiv 16, sunt la secţia Medicală 1, la Nefrologie au fost testate pozitiv alte şase cadre medicale, iar la Chirurgie 3, un număr de cinci.

Cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus sunt şi la alte secţii din spital, inclusiv medicul epidemiolog al unităţii medicale, motiv pentru care Spitalul Judeţean Galaţi a solicitat DSP detaşarea unui cadru medical care să coordoneze anchetele epidemiologice.

Spitalul Judeţean Galaţi a mai trecut, în luna iulie a acestui an, printr-un episod de infectare cu SARS-CoV-2 a personalului, când din cei 2.200 de angajaţi peste 190 au fost testaţi pozitiv. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!