Galaţi: Localităţile Toflea şi Brăhăşeşti au fost plasate în carantină

Galaţi: Localităţile Toflea şi Brăhăşeşti au fost plasate în carantină

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit duminică, a decis instituirea măsurii de carantină în satele Toflea şi Brăhăşeşti, comuna Brăhăşeşti, pe o perioadă de 14 zile, se arată într-o informare transmisă de Prefectura Galaţi.

Potrivit sursei citate, măsura a fost luată după ce în urma anchetei epidemiologice efectuate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, în satele Toflea şi Brăhăşeşti, cu o populaţie de aproximativ 9.000 de locuitori, s-au constatat o persoană decedată de Covid-19, 42 de persoane confirmate cu Covid-19, 284 persoane autoizolate, contacţi ai persoanelor confirmate.

În zona carantinată se aplică în mod corespunzător toate interdicţiile şi restricţiile stabilite în perioada stării de alertă.

De asemenea, în zona carantinată se instituie următoarele măsuri obligatorii: se va limita la maximum deplasarea persoanelor cu domiciliul, reşedinţa ori cu adresa declarată pentru izolare/carantină şi se va monitoriza permanent respectarea acestor măsuri prin Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Galaţi; în toate spaţiile publice este obligatorie acoperirea nasului şi gurii cu măşti de protecţie sau cu variante alternative; administratorii sau deţinătorii spaţiilor comerciale din zona de carantină vor asigura dotarea acestor spaţii cu dispozitive de dezinfecţie a mâinilor pe bază de alcool.

Totodată, se instituie ca măsură obligatorie evaluarea de către DSP Galaţi a oportunităţii şi prioritizării de testare a persoanelor cu domiciliul, reşedinţa ori cu adresa declarată pentru izolare/carantină şi transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare şi personal de specialitate către Institutul Naţional de Sănătate Publică / Ministerul Sănătăţii.

Varianta ocolitoare a zonei carantinate pentru autovehicule se va desfăşura pe DJ 241 şi DJ 241A. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale