Galaţi: Locatarii unui bloc, evacuaţi după ce un bărbat a folosit un spray lacrimogen

Galaţi: Locatarii unui bloc, evacuaţi după ce un bărbat a folosit un spray lacrimogen

Un număr de 36 de locatari dintr-un bloc din Galaţi au fost evacuaţi miercuri după ce un bărbat a folosit un spray lacrimogen într-un conflict cu fiul său, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.

Secţia 2 Poliţie Galaţi a fost sesizată, prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că, pe casa scării unui bloc din cartierul Ţiglina 2, se simte un miros puternic înţepător, de natură necunoscută. La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii şi echipaje din cadrul ISU şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

În primă instanţă, toţi locuitorii imobilului, în număr de 36, au fost evacuaţi, fiind solicitată prezenţa unui echipaj DISTRIGAZ care, după verificările efectuate, a infirmat posibile emisii de gaze.

La faţa locului a ajuns şi o echipă specializată CBRN, din cadrul ISU Brăila, care, de asemenea, a verificat subsolul imobilului, casa scării şi apartamentele, şi nu a identificat prezenţa, în aer, a unor substanţe toxice.

Potrivit sursei citate, în urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că un bărbat, de 63 de ani, locatar al imobilului, pe fondul unui conflict spontan cu fiul său, de 31 de ani, ar fi folosit un spray iritant lacrimogen, pentru a-l da afară din locuinţă pe acesta.

Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional, fiecare cu câte 500 de lei amendă, pentru participare şi provocare de scandal. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...