Galaţi: Numărul vârstnicilor confirmaţi cu COVID-19 şi decedaţi la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni ''Sf. Ilie'' a ajuns la 18

Galaţi: Numărul vârstnicilor confirmaţi cu COVID-19 şi decedaţi la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni ''Sf. Ilie'' a ajuns la 18

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a anunţat, marţi, că numărul deceselor cauzate de coronavirus în rândul vârstnicilor internaţi la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni "Sf. Ilie" din municipiul Galaţi a ajuns la 18.

Potrivit sursei citate, alte 72 de persoane sunt pozitive la COVID-19 şi sunt internate în spitale din municipiul Galaţi.

"În momentul de faţă, la căminul "Sf. Ilie" au fost înregistrate 18 decese. Per total, sunt 72 de persoane pozitive, din care şapte, la ultima probă recoltată, au ieşit negativ. Cei 72 de infectaţi de la "Sf. Ilie" sunt doar beneficiari", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.

La Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni "Sf. Ilie" erau internaţi 130 de bătrâni, asistaţi de un personal format din 18 persoane.

Pe de altă parte, la Căminul pentru Persoane Vârstnice "Sfântul Spiridon" din Galaţi, administrat de Primăria Galaţi, sunt 20 de persoane pozitive la Covid 19, dintre care una, de 88 ani, a decedat.

"În ce priveşte căminul "Sf. Spiridon", s-a mai înregistrat o persoană pozitivă din rândul personalului, iar din rândul beneficiarilor, 20 de persoane sunt pozitive, dintre care un bărbat, în vârstă de 88 ani, a decedat", a precizat Iordăchescu.

La Căminul pentru Persoane Vârstnice 'Sfântul Spiridon' sunt 139 de bătrâni internaţi şi 67 de angajaţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina