Galaţi: O armă letală de vânătoare deţinută ilegal, descoperită în urma unor percheziţii

Galaţi: O armă letală de vânătoare deţinută ilegal, descoperită în urma unor percheziţii

O armă letală de vânătoare, deţinută ilegal, a fost descoperită de poliţişti în urma unor percheziţii care l-au vizat pe bărbat de 32 ani din comuna Nicoreşti, a anunţat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat trei percheziţii domiciliare, la trei imobile din comuna Nicoreşti folosite de bărbatul de 32 de ani. Acesta era bănuit de comiterea infracţiunii de uz de armă fără drept, existând informaţii că deţine, în mod ilegal, o armă letală de vânătoare.

Cu această ocazie, în interiorul unuia dintre imobilele percheziţionate au fost găsite 15 cartuşe de calibrul 12 mm, deţinute ilegal. Extinzând verificările în extravilanul satului Ionăşeşti din comuna Nicoreşti, la aproximativ 20 de metri de albia râului Siret, la baza unor arbuşti a fost găsită o armă letală de vânătoare, calibrul 12 mm, acoperită de pământ şi frunze.

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că arma şi muniţia ar aparţine suspectului, care le-ar fi procurat în cursul anului 2021 din Italia şi le-ar fi introdus fără drept în ţară, în august 2021.

Bărbatul, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci în vederea dispunerii unei măsuri preventive. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”