Galați: O mamă și doi gemeni nou-născuți, morți în condiții suspecte

Galați: O mamă și doi gemeni nou-născuți, morți în condiții suspecte

O femeie de 40 ani din Galați a murit duminică seara, după ce a născut doi gemeni, care au fost găsiți, la rândul lor, decedați, într-un sac menajer băgat în frigider. Femeia a fost găsită de un echipaj SMURD în stop cardio-respirator, după ce concubinul acesteia a sunat la 112. Ea nu a mai putut fi salvată.

'Au venit cei de la ambulanță, au găsit copiii decedați. Nu pot să vă spun mai multe lucruri decât că noi am început cercetările și s-a început urmărirea penală 'in rem' sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere a nou-născutului de către mamă', a declarat Vlad Grigorescu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Din primele cercetări nu se exclude ipoteza ca femeia să își fi ucis nou născuții iar apoi să i se fi făcut rău, după ce a născut fără supraveghere medicală. Copiii au fost găsiți într-un sac menajer în frigider.

,,Tatăl a afirmat că pacienta a născut în urmă cu câteva ore. Am solicitat să consultăm și nou-născuții, tatăl ne-a condus într-o altă încăpere, unde a scos, dintr-un frigider, un sac menajer și ni l-a prezentat. La un prim consult am constat că cei doi nou-născuți erau decedați, aceștia fiind de mai multe ore în frigider, în acel sac menajer. După o primă cercetare și verificare a pacientei, aceasta nu prezenta urme de violență. Ne facem să ne gândim la ipoteza unei morți de cauză medicală, o complicație a nașterii nesupravegheate', a precizat Liciu Călin, medic la SMURD Galați.

Femeia mai avea șase copii.

Autopsia și ancheta vor stabili cauzele care au dus la tragicul eveniment.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență