Galaţi: Percheziţii într-un dosar de furt de pe platforma Combinatului siderurgic; şapte persoane au fost reţinute

Galaţi: Percheziţii într-un dosar de furt de pe platforma Combinatului siderurgic; şapte persoane au fost reţinute

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi au efectuat nouă percheziţii domiciliare în judeţul Galaţi, la persoane bănuite de comiterea mai multor furturi de pe platforma Combinatului siderurgic, fiind puse în executare 11 mandate de aducere, în urma cărora şapte persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

Conform unei informări transmise de reprezentanţii IPJ Galaţi, percheziţiile au avut loc miercuri, după ce în cursul aceleiaşi zile, în cadrul unei acţiuni organizate, poliţiştii sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au surprins în flagrant delict 12 persoane în timp ce ar fi încercat să sustragă bunuri de pe platforma siderurgică.



"Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2021 - mai 2022, mai multe persoane fără ocupaţie, agenţi din cadrul unei societăţi care asigură paza combinatului, precum şi angajaţi ai altor societăţi comerciale de pe platformă, ar fi pătruns în Secţia Laminorul de Tablă Groasă a combinatului, de unde ar fi sustras cabluri electrice din cupru şi alte materiale feroase şi neferoase, prejudiciul stabilit, până în prezent, fiind de aproximativ 200.000 de lei. Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite şi ridicate mai multe telefoane mobile care ar fi fost folosite la comiterea faptelor, bunuri despre care există suspiciunea că ar proveni din comiterea de infracţiuni, o armă letală de vânătoare, calibrul 12 mm, precum şi suma de aproximativ 300.000 de lei. De asemenea, au fost indisponibilizate 8 autoturisme", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Galaţi.



În urma administrării probatoriului, şapte bărbaţi cu vârste între 30 şi 35 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale. AGERPRES / (AS - autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa foto: IPJ Galati


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”