Galați: Sindicaliștii de la Cartel Alfa au ieșit în stradă

Galați: Sindicaliștii de la Cartel Alfa au ieșit în stradă

Peste 70 de salariați din diverse domenii - sănătate, învățământ, administrație, cultură, metalurgie, transporturi -, membri ai sindicatelor afiliate CNS Cartel Alfa - filiala Galați, au protestat luni, în fața sediului Prefecturii, nemulțumiți de unele acțiuni ale Guvernului.

Protestatarii au cerut blocarea transferului taxelor sociale ale angajatorului către angajat și modificarea legii 62/2011, pentru deblocarea negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile, plecând de la varianta comună a celor cinci confederații sindicale înaintată Guvernului.

Oamenii au scandat "Hoții" și au folosit fluiere și vuvuzele, iar câțiva dintre ei au lovit, ritmic, mai multe butoaie, cu bețe din lemn. Protestatarii au afișat și pancarte cu diverse mesaje, precum "Vrem condiții de muncă decente", "Cine nu se trezește azi, degeaba va plânge mâine" sau "Modificați legea care a distrus dialogul social".
"Galațiul, alături de alte șapte județe din țară, pichetează sediile prefecturilor, urmând ca pe 4 octombrie să pichetăm sediul Guvernului de la București. Vrem să blocăm transferul taxelor de la angajator la angajat, lucru care care va duce la scăderea salariului net și mai vrem modificarea legii 62 a dialogului social care face imposibilă negocierea CCM la nivel național și de sector. Prin transferul taxelor de la angajator la angajat se vor diminua drastic salariile, este o măsură care, de la 1 ianuarie, va rade prima tranșă de 25% promisă bugetarilor și va reduce cu cel puțin 20% salariile din mediul privat", a declarat liderul Cartel Alfa — Filialal Galați, Romică Gârneață.

AGERPRES / (A — autor: Dan Paic, editor: Irina Poenaru, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin