Galaţi: Trei persoane arestate preventiv după ce au contrafăcut decizii judecătoreşti şi le-au folosit pentru a face contrabandă

Trei persoane au fost arestate preventiv după ce au contrafăcut decizii penale ale instanţei şi le-au folosit pentru activităţi de contrabandă cu ţigarete indisponibilizate, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Galaţi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, cu sprijinul Biroului Operaţiuni Speciale Galaţi, au pus în executare zece mandate de percheziţie domiciliară şi cinci mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, fals intelectual şi abuz în serviciu, toate în formă continuată.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017 - 2018, doi funcţionari din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Galaţi ar fi folosit mai multe adrese emise de instituţia din care fac parte, precum şi fotocopii ale unor decizii penale pronunţate de instanţele gălăţene, contrafăcute prin inserarea unor menţiuni necorespunzătoare adevărului şi, în baza acestora, ar fi solicitat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi predarea cantităţilor de ţigări indisponibilizate de organele de poliţie în mai multe dosare penale de contrabandă.

Astfel, persoanele în cauză ar fi determinat un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi să le predea cantitatea de 340 baxuri ţigarete de contrabandă, contrar dispoziţiilor legale cuprinse în Codul Fiscal şi în Codul de Procedură Penală.

Totodată, în urma activităţilor de cercetare penală efectuate, s-a constatat o lipsă în gestiunea unui lucrător din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Galaţi, de 2.448 baxuri ţigarete, poliţiştii continuând verificările în vederea identificării destinaţiei bunurilor, a stabilirii întregii activităţi infracţionale şi a completării probatoriului în acest sens.

Trei persoane au fost reţinute, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, ulterior instanţa dispunând arestarea preventivă a acestora. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul