Galați: Un bărbat de 52 de ani a murit din cauza caniculei

Galați: Un bărbat de 52 de ani a murit din cauza caniculei

Un bărbat de 52 ani din Galați, care a fost găsit leșinat, luni, într-un cimitir din municipiu, a murit la Spitalul Județean de Urgență, Direcția de Sănătate Publică (DSP) confirmând, marți, că este vorba despre un caz de deces provocat de caniculă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Galați, Liliana Iordăchescu, decesul a survenit prin șoc caloric și hipertermie exogenă prin expunere la căldură, ceea ce înseamnă că temperatura corpului bărbatului a crescut foarte mult, din cauza căldurii la care s-a expus.

Reprezentantul DSP Galați a precizat că acesta este primul deces din cauza căldurii înregistrat în județul Galați, celelalte trei decese produse în ultimele șase zile considerându-se că au avut alte cauze, iar temperaturile ridicate doar au agravat afecțiuni preexistente. Este vorba despre un bărbat de 67 ani din comuna Călmățui, care a fost găsit decedat, duminică, pe marginea unui drum, un altul în vârstă de 50 ani găsit fără suflare, sâmbătă, pe un câmp din apropierea comunei Cavadinești, precum și despre un bărbat de 60 ani, din municipiul Galați, găsit decedat în fața scării blocului în care locuia.

Potrivit directorului Serviciului Județean de Ambulanță Galați, Mihai Polinschi, nouă persoane cu vârste cuprinse între 12 și 80 de ani au ajuns la spital în ultimele 24 de ore, după ce au leșinat din caza temperaturilor ridicate.

AGERPRES/ (AS — autor: Dan Paic, editor: George Onea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…