Galeria Universității Cluj a susținut un concert alături de instrumentiști ai Academiei de Muzică (VIDEO)

Galeria Universității Cluj a susținut un concert alături de instrumentiști ai Academiei de Muzică (VIDEO)

Galeria echipei de fotbal Universitatea Cluj (liga a treia) a susținut sâmbătă seară un concert împreună cu instrumentiști de la Academia de Muzică din Cluj, alături de care a interpretat cântecele cu care își încurajează echipa preferată.

Sursa foto: Captură foto Facebook

Concertul suporterilor ''șepcilor roșii'' a avut loc în fața Universității Babeș-Bolyai, fiind, potrivit organizatorilor, un eveniment unic.

''Este un moment pe care l-am judecat și l-am întors pe toate fețele și am ajuns la concluzia că este unic, un spectacol în care o orchestră simfonică profesionistă să cânte alături de galeria Universității Cluj, cântecele Universității Cluj. Este un eveniment care probabil va rămâne unul de referință. (...) 'U' Cluj este unicul club din istoria României care și-a păstrat numele și identitatea de-a lungul a aproape 100 de ani'', a declarat cronicarul sportiv clujean Ovidiu Blag.

Concertul a început cu imnul ''U'' Cluj, ''Slavă ție studenție'', printre instrumentiști numărându-se și unul dintre compozitorii melodiei, Gelu Florea, care a venit special din Franța pentru eveniment, precum și compozitorul Florin Simion, care a orchestrat piesa.

Evenimentul fost organizat de asociația Scena Urbană, după terminarea meciului FC Universitatea Cluj — Viitorul Ghimbav (7-2). Peste doi ani, Universitatea Cluj va împlini un secol de la înființare.

AGERPRES/(A, AS — autor: Elena Stanciu, editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /