Gardienii Revoluției au sechestrat o navă comercială având legături cu Israelul în Golf VIDEO

Gardienii Revoluției au sechestrat o navă comercială având legături cu Israelul în Golf VIDEO

Forţele speciale maritime ale Gardienilor Revoluţiei armata ideologică a Iranului, au sechestrat sâmbătă un portcontainer „cu legături” cu Israelul în Golf, a anunţat agenţia oficială Irna, relatează AFP.

Portcontainerul „MCS Aries” a fost sechestrat de forţele speciale maritime iraniene în cursul „unei operaţiuni la care a luat parte un elicopter în apropierea strâmtorii Ormuz", a scris agenția Irna.

Potrivit sursei citate, nava sub pavilion portughez, administrată de societatea Zodiac aparținând „capitalistului sionist Eyal Ofer", este „dirijată spre apele teritoriale" ale Iranului.

Anterior, două agenţii de securitate maritimă au anunţat că o navă a fost sechestrată sâmbătă în largul Emiratelor Arabe Unite de „autorităţi regionale". Agenția de securitate britanică Ambrey, a informat că a „văzut imagini cu trei indivizi care coboară rapid dintr-un elicopter pe ceea ce pare a fi un portcontainer".

Compania Zodiac Maritime, proprietara navei sechestrate, MSC Aries, a confirmat că nava a fost capturată cu 25 de membri ai echipajului la bord, după a fost abordată de autoritățile iraniene cu un elicopter în timp ce trecea prin Strâmtoarea Ormuz la ora 2.34 (UTC).

„Lucrăm îndeaproape cu autoritățile pentru a ne asigura că sunt bine și nava va fi recuperată în siguranță a navei”, se arată într-o declarație a armatorului.

Iranul „va suporta consecinţele alegerii sale de a agrava situaţia", a avertizat sâmbătă armata israeliană, care este în alertă în urma ameninţărilor cu represalii ale Teheranului, aliat cu mişcarea palestiniană Hamas.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat