Gata, Dragnea a CAPTURAT și Curtea de Conturi! Mesaj de v-am dat-o prin gură, bă, al Infractorului, către PSD

Gata, Dragnea a CAPTURAT și Curtea de Conturi! Mesaj de v-am dat-o prin gură, bă, al Infractorului, către PSD

Gata, Dragnea a capturat și Curtea de Conturi! Mesaj de v-am dat-o prin gură, bă, al Infractorului, către PSD. Plenul Camerei Deputaților și Senatului votat noua conducere a Curții de Conturi. Astfel, Mihai Busuioc, fostul secretar general al Guvernului va fi președinte al instituției. De asemenea, pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi a fost validat Nicu Marcu, iar pentru cea de consilier de conturi — Aurel Dumitru.

Mihai Busuioc a fost validat de Parlament cu 275 de voturi pentru și 95 împotrivă.

Totodată, Dan Lucian Vlădescu a fost votat pentru funcția de președinte al Autorității de Audit, iar pentru poziția de vicepreședinte al Autorității de Audit — Florin Tunaru.

Mesaj de v-am dat-o prin gură, bă, al Infractorului, către PSD

 "Știu că sunt colegi de partid de-ai mei care poate sunt supărați că eu n-am dat curs la o negociere politică și să discutăm și în partid. Și îmi asum, dragi colegi, asta. Dacă vreți să mă pedepsiți, puteți să mă pedepsiți. Dar vreau să vă spun ceva — cel mai important lucru este ca acești oameni și următorii doi care vor veni să nu aibă nicio dependență politică. Pentru că ei nu trebuie să facă ceea ce au făcut alții de dinainte, inclusiv membrii PSD — ca să lăsăm asta cu membrii PSD care au făcut pentru PSD și împotriva altora. Este important ca ei să înțeleagă — și asta îi rog — depinde de fiecare dintre ei dacă vor înțelege pentru ce au fost susținuți", a declarat Dragnea în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului la dezbaterea cu privire la desemnarea unor consilieri de conturi, a președintelui și a unui vicepreședinte ai Curții de Conturi, a președintelui și a unui vicepreședinte ai Autorității de Audit.

"Înțeleg că ceea ce am susținut noi — ca această instituție să nu mai fie politizată — nu e bine. Niciunul de acolo nu este membru PSD sau membru ALDE. Absolut niciunul. Sigur, din câte am înțeles, dacă era o negociere politică, bineînțeles că tot de la această tribună probabil că aceleași personaje spuneau că PSD a luat Curtea de Conturi, punând un președinte sau un vicepreședinte. Deci, indiferent cum ar fi, nu era bine. Mai sunt două posturi libere de consilieri. Nu cred că cineva a oprit pe cineva să-și depună candidatura pentru acele posturi. Deci, liber la politizare", a spus președintele Camerei.

Cine este Mihai Busuioc

Busuioc a ajuns in atentia opiniei publice in iunie, inainte ca Sorin Grindeanu sa fie dat jos de PSD din functia de premier, atunci cand a refuzat sa contrasemneze ordinul premierului Grindeanu prin care dispunea eliberarea din functie. In absenta semnaturii sale, cei de la Monitorul Oficial au refuzat la randul lor sa publice actul de eliberare din functie. Grindeanu intentiona atunci sa il schimbe pe Busuioc cu Victor Ponta.

Busuioc a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in perioada in care Liviu Dragnea conducea aceasta institutie.

Busioc a fost numit secretar general al Guvernului, in ianuarie, de catre Sorin Grindeanu, imediat dupa acesta a fost investit in functia de premier. Numirea lui Busuioc a fost prima decizie a lui Grindeanu in calitate de premier. In aprilie, Mihai Busuioc a fost numit membru in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, fiind propus de catre statul roman, prin Ministerul Energiei.

Mihai Busuioc a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in perioada in care Liviu Dragnea conducea aceasta institutie. In 2014 cand a fost numit la Ministerul Dezvoltarii, EVZ scria ca Busuioc a fost omul de incredere al lui Vasile Blaga, membru al PDL sectorul 4 si fostul sef al Oficiului de Cadastru din vremea Elenei Udrea, fiind implicat in multe afaceri cu retrocedari din Bucuresti si din Romania. Vezi aici declaratia de avere.

Cine este Florin Tunaru

Tunaru a fost vicepresedinte al Fiscului din 2012, cand USL a venit la guvernare, pana in iunie 2017, cand a fost demis de premierul Sorin Grindeanu.

Tunaru era responsabil de inspectia fiscala.

Tunaru, originar din Teleorman, a lucrat cu Dragnea la Consiliul Judetean ca director adunct la Directia de Contabilitate, apoi a fost consilierul personal al lui Liviu Dragnea.

Cine este Nicu Marcu

Nu știți cine este Nicu Marcu? El o va înlocui pe fina lui Rușanu, Doina Dascălu. Marcu este profesor la ASE, la Craiova și este brelocul lui Chițoiu, alt fin al lui Rușanu și mâna dreaptă a lui Tăriceanu în ALDE. Voi realizați în ce țară trăim?

Numirile au loc dupa ce Legea Curtii de Conturi a fost schimbata asa incat sa le permita si celor cu studii si experienta ingineresti, nu doar celor cu studii economice sau juridice, sa ajunga in conducerea institutiei.

Pe 12 septembrie, conducerea parlamentului a luat act de scrisoarea venita de la Curtea de Conturi, prin care institutia informeaza ca se vacanteaza sase pozitii de consilieri pe 14 octombrie, care trebui inlocuiti din 15 octombrie.

Concret, potrivit acestei scrisori, este vorba de:

Nicolae Vacaroiu - presedinte al Curtii de Conturi (sustinut de PSD in 2008)
Elena Doina Dascalu - vicepreseidnte al Curtii de Conturi (sustinuta de PNL)
Ioan Aron Popa - presedinte al Autoritatii de Audit (sustinut de PNL)
Gheorghe Oana - vicepresedinte al Autoritatii de Audit (sustinut de PSD)
Verginia Vedinas - consilier de conturi (senator PRM la acel moment)
Stefan Pete - consilier de conturi (sustinut de UDMR)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA