Gaze toxice degajate în urma incendiului la bordul unei nave purtătoare de containere în largul coastelor Canadei

Gaze toxice degajate în urma incendiului la bordul unei nave purtătoare de containere în largul coastelor Canadei

Gărzile de coastă canadiene au evacuat 16 persoane de pe o navă purtătoare de containere cuprinsă de flăcări, care degajă de sâmbătă gaze toxice în largul coastei Canadei de la Pacific, dar fără ca situaţia să prezinte riscuri uscatului, au afirmat duminică autorităţile, citate de AFP.

Nava, Zim Kingston, este ancorată în largul oraşului Victoria din Columbia-Britanică, în strâmtoarea Juan de Fuca, care marchează frontiera maritimă între Canada şi SUA, conform site-ului de monitorizare a traficului maritim MarineTraffic.

Garda de coastă canadiană a afirmat într-un tweet în noaptea de sâmbătă spre duminică evacuarea a 16 persoane cu două dintre vedetele sale de intervenţie, "după un incendiu izbucnit la zece containere".

"Nu există în prezent niciun risc pentru securitatea persoanelor de pe uscat, dar situaţia va continua să fie supravegheată", a afirmat ea, indicând duminică dimineaţă că "zona de urgenţă în jurul navei a fost extinsă la 2 mile nautice" faţă de o milă în ajun.

"Incendiul rămâne un eveniment dinamic şi o celulă de criză a fost instituită la faţa locului pentru a gestiona situaţia. Membrii echipelor de intervenţie se mobilizează pentru a combate incendiul şi a recupera containerele care s-au detaşat de navă de vineri", a mai indicat Garda de coastă.

"Din cauza naturii unor produse chimice aflate la bordul navei, aplicarea apei direct asupra focului nu este o opţiune", au subliniat echipele de intervenţie canadiene pe Twitter.

Un remorcher ajuns la locul incendiului, Seaspan Raven, a "răcit totuşi coca navei, stropind-o cu apă rece" în noaptea de sâmbătă spre duminică, au specificat autorităţile canadiene.

Cauza incendiului nu era încă cunoscută duminică.

Nava transporta peste 52 de tone de produse chimice, încărcate în special în două containere care au luat foc, a relatat Radio-Canada, citând Garda de coastă.

Potrivit Radio-Canada, Zim Kingston s-a văzut în dificultate vineri, după pierderea a 40 de containere în Oceanul Pacific, iar Gărzile de coastă canadiene şi omoloagele lor americane lucrează împreună pentru a le recupera. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului

4 Cel mai bogat israelian, miliardarul Beny Steinmetz, a fost reținut în Grecia. El este condamnat definitiv în …

5 VIDEO „Vino peste mine! Fără mandat îți înfig furci și topoare în inimă” / Interlopul Glonț, săltat de mascați