Gazprom transmite Republicii Moldova că în 48 de ore îi sistează livrările de gaze dacă nu achită plăţile scadente

Gazprom transmite Republicii Moldova că în 48 de ore îi sistează livrările de gaze dacă nu achită plăţile scadente

Compania rusă Gazprom a anunţat luni că va sista în 48 de ore furnizarea gazelor naturale către Republica Moldova dacă guvernul de la Chişinău nu achită sumele pe care s-a angajat să le plătească până pe 22 noiembrie în contul unor livrări de gaze deja efectuate, relatează Reuters şi mass-media de peste Prut.

Compania rusă este "extrem de dezamăgită" de neîndeplinirea de către Republica Moldova a obligaţiilor contractuale, a transmis Gazprom, potrivit portalului deschide.md .

Reprezentantul companiei ruse, Serghei Kuprianov, a declarat la postul de televiziune "Rossia 24" că Gazprom a acceptat anterior condiţiile Republicii Moldova la semnarea noului contract de livrare a gazelor naturale, doar că în document se regăsea o prevedere "esenţială şi importantă", aceea că Republica "Moldova achită în timp plăţile curente pentru gazul livrat", precizează sursa citată.

"Termenul de achitare este 22 noiembrie. Plata nu a fost făcută. În acest sens, Gazprom a notificat partea moldovenească că în decurs de 48 de ore va fi sistată livrarea gazelor naturale", a avertizat reprezentantul companiei ruse.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”