GCS: 113 de decese înregistrate la bolnavi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

GCS: 113 de decese înregistrate la bolnavi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Un număr de 113 de decese la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 au fost raportate în ultimele 24 de ore, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, este vorba despre 58 bărbaţi şi 55 femei internaţi în spitalele din judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi din Bucureşti.

Unul dintre decese s-a înregistrat la un pacient infectat în străinătate şi raportat de DSP Călăraşi.

Dintre cele 113 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 20 - 29 ani, patru la categoria de vârstă 30 - 39 ani, şase la categoria de vârstă 40 - 49 ani, 14 la categoria de vârstă 50 - 59 ani, 20 la categoria de vârstă 60 - 69 ani, 35 la categoria de vârstă 70 - 79 ani şi 33 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Pacientul în vârstă de 20 de ani care a murit este un tânăr din judeţul Timiş, fără comorbidităţi, nevaccinat.

Conform GCS, 106 dintre decese s-au înregistrat la pacienţi care au prezentat comorbidităţi, şase pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referinţă.

De la începutul pandemiei, în total, 35.964 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit în România. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale