GCS: 145 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore; de la începutul pandemiei - 23.819 decese

GCS: 145 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore; de la începutul pandemiei - 23.819 decese

Un număr de 145 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise, vineri, de Grupul de Comunicare Strategică.

Conform GCS, este vorba despre 82 de bărbaţi şi 63 de femei, persoane internate în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov şi municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30 - 39 de ani, şase decese la categoria de vârstă 40 - 49 ani, zece decese la categoria de vârstă 50 - 59 ani, 33 decese la categoria de vârstă 60 - 69 ani, 63 decese la categoria de vârstă 70 - 79 ani şi 32 decese la categoria de peste 80 de ani.

136 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, doi pacienţi decedaţi nu au prezentat boli asociate, iar pentru şapte pacienţi decedaţi nu au fost raportate până în prezent.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 23.819 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România.

Totodată, 189 de cetăţeni români aflaţi în străinătate au murit din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei.

La nivel mondial, până pe 1 aprilie, au murit 2.791.055 de persoane. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...