GCS: 46 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore; de la începutul pandemiei - 20.900 de decese

GCS: 46 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore; de la începutul pandemiei - 20.900 de decese

Un număr de 46 persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore, dintre care una din categoria de vârstă 40-49 ani, potrivit datelor transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Conform GCS, este vorba despre 19 bărbaţi şi 27 de femei internaţi în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi Bucureşti.

Un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, patru decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 18 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 14 de decese la categoria de peste 80 de ani.

45 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 20.900 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România. Un număr de 186 de cetăţeni români aflaţi în străinătate au murit din cauza COVID-19.

La nivel mondial, până pe 6 martie, au murit 2.536.888 de persoane. AGERPRES / (AS - autor: Iulia Carciog, editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Lãzãroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

5 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată