GCS: 65 decese raportate la bolnavi de COVID; 61 sunt anterioare ultimelor 24 de ore

GCS: 65 decese raportate la bolnavi de COVID; 61 sunt anterioare ultimelor 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează că în ultimele 24 de ore au fost raportate 65 de decese (36 bărbaţi şi 29 femei) la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, însă 61 dintre acestea sunt de anul trecut şi din prima jumătate a acestui an, fiind introduse în baza de date la solicitarea Ministerului Sănătăţii de către Direcţiile de sănătate publică din ţară, în urma verificărilor efectuate.

Pacienţii decedaţi erau internaţi în spitale din judeţele din Arad, Argeş, Botoşani, Brăila, Dolj, Harghita, Maramureş şi Prahova.


Conform sursei citate, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 6 la categoria de vârstă 40-49 de ani, 7 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 12 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 23 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 16 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

57 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 7 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

Până luni, în total, 32.391 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...