GCS: Doar 11 decese la bolnavi cu COVID în ultimele 24 de ore

GCS: Doar 11 decese la bolnavi cu COVID în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează că, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 161 de decese (85 bărbaţi şi 76 femei) la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, însă 150 dintre acestea sunt de anul trecut şi din prima jumătate a acestui an, fiind introduse în baza de date la solicitarea Ministerului Sănătăţii de către Direcţiile de sănătate publică din ţară, în urma verificărilor efectuate.

Pacienţii decedaţi erau internaţi în spitale din judeţele din Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Cluj, Covasna, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Timiş, Vaslui, Vâlcea şi Bucureşti.
 


Dintre cele 161 de decese, trei au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 11 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 26 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 64 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 57 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

Conform sursei citate, 150 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 8 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi, iar pentru 3 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

Până miercuri, în total, 32.626 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România. AGERPRES/(A - autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea) 

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români

4 „Îmi cer scuze, n-aveam bani ieri!”

5 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante