GCS: Doi copii bolnavi de COVID au murit; 176 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore

GCS: Doi copii bolnavi de COVID au murit; 176 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore

Un număr de 176 de decese la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 au fost raportate în ultimele 24 de ore, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, este vorba despre 89 bărbaţi şi 87 femei internaţi în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi Bucureşti.

Dintre cele 176 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 0-9 ani, 5 la categoria de vârstă 30-39 ani, 10 la categoria de vârstă 40-49 ani, 12 la categoria de vârstă 50-59 ani, 32 la categoria de vârstă 60-69 ani, 62 la categoria de vârstă 70-79 ani şi 53 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Conform GCS, 165 dintre decesele înregistrate s-au înregistrat la pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 8 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi, iar pentru 3 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

Din totalul de 176 de pacienţi decedaţi, 163 erau nevaccinaţi şi 13 vaccinaţi. Dintre cei 13 pacienţi vaccinaţi, 11 prezentau comorbidităţi, unul nu prezenta comorbidităţi, iar pentru un pacient nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent. Pacienţii decedaţi vaccinaţi aveau vârste cuprinse între 58 şi 86 de ani.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referinţă.

De la începutul pandemiei, în total, 37.041 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit în România. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...