GCS: Încă 320 de noi cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2; numărul total de îmbolnăviri - 21.999, încă 16 decese

GCS: Încă 320 de noi cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2; numărul total de îmbolnăviri - 21.999, încă 16 decese

Alte 320 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate în România de la ultima informare, ajungându-se la un total de 21.999 de îmbolnăviri, a anunţat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

În ultimele 24 de ore, arată GCS, au fost înregistrate 16 decese.

La terapie intensivă sunt internaţi 165 de pacienţi.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.719 au fost declarate vindecate şi externate.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 16 decese (nouă bărbaţi şi şapte femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Călăraşi, Cluj, Iaşi, Olt, Sibiu şi Suceava.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, unul - 40-49 ani, patru - 50-59 ani, patru - 60-69 ani, patru - 70-79 ani şi două - peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi.

Până duminică, 1.410 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

"Având în vedere creşterea numărului de cazuri noi din ultimele zile, pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), reluăm apelul către populaţie pentru respectarea cu stricteţe a măsurilor generale de protecţie sanitară - purtarea măştii în spaţii închise, păstrarea distanţei faţă de alte persoane, evitarea atingerii suprafeţelor comune şi a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor", a transmis GCS.

Potrivit sursei citate, "în absenţa asimilării conduitei sanitare responsabile, instituirea măsurilor de relaxare pentru reluarea activităţilor sociale şi economice creşte riscul de răspândire a virusului". "Din acest motiv, contextul epidemiologic impune conformarea la măsurile de protecţie sanitară printr-o atitudine precaută, preventivă, responsabilă, care să permită autorităţilor continuarea măsurilor pentru redeschiderea altor tipuri de activităţi", a punctat GCS. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....

5 Interesante amănunte...