GCS: Opt paturi ATI COVID-19 libere, altele decât cele rezervate pacienţilor cu condiţii speciale

GCS: Opt paturi ATI COVID-19 libere, altele decât cele rezervate pacienţilor cu condiţii speciale

Opt paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, sunt libere la nivel naţional, informează duminică GCS.

"În data de 3 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.431 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 118 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19, dintre care 53 sunt în Bucureşti. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. 1.440 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări", informează GCS.

Conform aceleiaşi surse, la acest moment, în Bucureşti sunt două paturi ATI libere.

"Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare", precizează GCS.

Situaţia paturilor ATI neocupate destinate pacienţilor cu COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, este următoarea:

* Braşov-1;
* Bucureşti-2;
* Prahova-1;
* Tulcea-4. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria