GCS: Pasagerii care vin din ''zone roşii'' cu avionul nu pot fi luaţi de la aeroport de către aparţinători

GCS: Pasagerii care vin din ''zone roşii'' cu avionul nu pot fi luaţi de la aeroport de către aparţinători

Grupul de Comunicare Strategică a adus, miercuri, lămuriri privind o serie de situaţii legate de măsurile luate prin ordonanţele militare emise până în prezent, subliniind că pasagerii care vin din 'zone roşii' cu avionul nu pot fi luaţi de la aeroport de către aparţinători.

"În cazul în care persoana nu are cu ce să se deplaseze de la aeroport către locul de domiciliu sau locul în care urmează să locuiască, atunci deplasarea este permisă, completând declaraţia pe propria răspundere, având motiv ajutorarea persoanelor. Trebuie avut în vedere că cetăţenii care sosesc din "zonele roşii" intră în carantină instituţionalizată, deci aceştia nu pot fi luaţi de la aeroport de aparţinători, rude sau prieteni", precizează sursa citată.

Pe de altă parte, persoanele care vin în România din 'zonele galbene' intră în autoizolare, ceea ce presupune că persoana care intră în contact cu ei trebuie să respecte aceeaşi procedură de autoizolare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria