Geert Wilders: Europa are nevoie de o "Germanie mândră"

Geert Wilders: Europa are nevoie de o "Germanie mândră"

Europa are nevoie de o "Germanie mândră", a declarat sâmbătă liderul Partidului olandez pentru Libertate (PVV), Geert Wilders, la o reuniune a formațiunilor de extremă dreapta europene care are loc în orașul german Koblenz, transmite DPA.

Geert Wilders a afirmat totodată în discursul său că naționaliștii europeni au nevoie de o strategie pentru a combate "imigrația de masă", în condițiile în care liderii partidelor "mainstream" din Europa "promovează islamizarea", iar femeilor europene "le e frică să-și mai arate părul blond".

El nu a ratat ocazia de a-l felicita pe noul președinte al SUA, Donald Trump, învestit vineri, și a proclamat: "Ieri, o nouă Americă; azi, Koblenz; mâine, o nouă Europă", a relatat Efe.

Wilders s-a prezentat ca "prieten al Israelului" și a subliniat necesitatea unor noi forțe care să apere valorile națiunilor europene, identitatea sa, cultura sa iudeocreștină și civilizația sa.

"Istoria ne cheamă să salvăm Europa", a conchis liderul naționalist olandez, exprimându-și convingerea că lidera Frontului național francez, Marine Le Pen, căreia i-a succedat la tribună, va fi următorul președinte al Franței.

"Noi, patrioții Europei, vom fi instrumentul care îi va elibera" pe cetățenii europeni, a mai spus Wilders, potrivit Efe.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”