Gelu Diaconu, la DNA: Dosarul meu a fost înaintat instanței; nu am avut acces la el pentru că nu am avut avocat

Gelu Diaconu, la DNA: Dosarul meu a fost înaintat instanței; nu am avut acces la el pentru că nu am avut avocat

UPDATE ORA 12.02 Fostul șef al ANAF Gelu Diaconu a declarat, marți, la ieșirea de la DNA, că dosarul său a fost înaintat instanței, arătând că nu știe ce conține pentru că nu a avut avocat.

''Dosarul a fost înaintat instanței. Mi-a fost adus la cunoștință lucrul acesta. Am dat o declarație scurtă în care am reiterat susținerile din memoriul pe care l-am depus. Dosarul va deveni public odată ce va fi în instanță. Eu nu am avut acces la el, pentru că nu am avut avocat. Nu am solicitat și nu am dorit să am avocat în această fază. E o chestiune, în opinia mea, care ține strict de profesia fiscală, chiar dacă am avut calitatea de suspect și acum m-am trezit în instanță și pentru precizările de natură pur administrativ fiscală nu era necesară asistența unui avocat'', a spus Diaconu.

Întrebat dacă i-a fost pus sechestru, fostul șef al ANAF a precizat că nu poate exista prejudiciu atâta timp cât contribuția la asigurările de sănătate pe care ar fi datorat-o inclusiv cei din grupul infracțional a fost amnistiată.

''Vorbim de situația a 4.500.000 de contribuabili, cei cu venituri modice sau fără venituri, adică amărâții României. În această categorie s-au încadrat și cei care fac obiectul cercetărilor Parchetului. Acuzația este că am emis acea circulară de suspendare a emiterii sau punerii în executare a titlurilor de creanță și nu de anulare a obligației, cu termen de prescriere decembrie 2017, că aș fi făcut-o cu scopul de a-i scuti pe cei de la Partida Romilor sau grupul infracțional să-și plătească cei 468 de lei. Mă consider nevinovat. Am o frustrare teribilă, dar veți vedea că adevărul va ieși la suprafață'', a mai spus Diaconu.

Fostul șef al ANAF a susținut că la el nu a fost făcută nicio intervenție. ''La mine nu a fost nicio intervenție, nu există nici măcar un înscris, telefon. Chiar dacă nu am avut acces la dosar, eu știu realitatea. Despre Partida Romilor am aflat pe 8 februarie 2016 că ei au făcut o intervenție. Am cunoștință de o intervenție formală, adică adresă scrisă. Ulterior, au fost în dialog (n.r. — Partida Romilor) și cu cei de la Direcția de legislație și cu vicepreședintele de resort, adjunctul meu de pe vremea când conduceam ANAF'', a adăugat Diaconu.

În opinia sa, procurorii ''alunecă'' pe o logică, bazându-se pe intervențiile care ar exista în dosar. ''Cred că este o deducție, cred că este o logică pe care alunecă organul de cercetare penală bazându-se pe aceste intervenții, care înțeleg că există în dosar, dar nu la adresa mea, pentru că nimeni nu-mi poate spune că există așa ceva pentru că eu cunosc realitatea'', a arătat el.

ORA 10.35 Fostul șef al ANAF Gelu Diaconu, la DNA

Fostul șef al ANAF Gelu Diaconu s-a prezentat marți dimineață la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus în februarie efectuarea urmăririi penale față de mai multe persoane, printre care președintele și vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu și Mihai Gogancea-Vătășoiu, în dosarul în care sunt anchetați deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Cei doi sunt cercetați pentru favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”