Gelu Duminică, despre reacţia românilor după relaxarea din 15 mai: Nu m-aştept neapărat la un val de civism

Gelu Duminică, despre reacţia românilor după relaxarea din 15 mai: Nu m-aştept neapărat la un val de civism

Sociologul Gelu Duminică afirmă că nu se aşteaptă neapărat la un "val" de respectare a indicaţiilor autorităţilor şi de "civism" din partea românilor după 15 mai, când vor fi ridicate anumite restricţii, dar spune că, totuşi, în perioada stării de urgenţă, aceştia au fost "mult mai ordonaţi" decât se aştepta.

"Nu uitaţi că şi în timp de pandemie, în plină interzicere a tuturor acestor lucruri, se întâmplau. Şi nu uitaţi că România are cel mai mare număr de amenzi pentru oameni care nu au respectat prevederile ordonanţelor militare din toată Uniunea Europeană. Aşa că nu m-aştept neapărat la un val de respectare şi de civism din partea românilor, însă trebuie să recunosc şi faptul că ceea ce am avut a fost peste reacţia la care mă aşteptam. Cu alte cuvinte, cred că românii au fost mult mai ordonaţi decât ne aşteptam foarte mulţi dintre noi să fie şi sper din tot sufletul ca acest lucru să se vadă şi după 15 mai", a declarat Duminică pentru AGERPRES.

Sociologul spune că "vor fi oameni care vor considera că trebuie să se păzească şi oameni care vor crede că lor nu li se poate întâmpla nimic".

"Nu va exista un mod unic de raportare. Ca de fiecare dată - Doamne, iartă-mă! - suntem diverşi. Eu am spus de la început că marea problemă este omul, nu este virusul", a mai spus Gelu Duminică. AGERPRES/(A - autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...