General american: ''Adversarii'' bruiază avioanele de luptă ale SUA în Siria

Avioanele de luptă ale SUA, care oferă sprijin aerian trupelor speciale americane la sol şi combatanţilor rebeli sprijiniţi de SUA în Siria, sunt ''bruiate'' de către ''adversari'', a declarat miercuri generalul Tony Thomas, şeful comandamentului pentru operaţiuni speciale al armatei americane, fără să precizeze însă cine sunt ''adversarii'', potrivit canalului de televiziune Fox News.

Calificând condiţiile războiului electronic dus în Siria ca fiind ''cele mai agresive'' de pe pământ, generalul de armată Tony Thomas a declarat într-o conferinţă privind utilizarea mijloacelor de luptă electronică desfăşurată la Tampa (baza militară în Florida) că aceşti adversari ''ne testează în fiecare zi, ne blochează comunicaţiile, dezactivează (aparatele) AC-130s etc.''.

Declaraţiile generalului Tony Thomas, citate în premieră de site-ul The Drive, intervin în contextul unor informaţii potrivit cărora forţele ruse ar bruia drone de supraveghere americane în Siria.

Aparatele de luptă de tipul AC-130 s-au numărat printre avioanele militare americane implicate în atacul aerian în care au fost ucişi zeci de mercenari ruşi în Siria la începutul lunii februarie, notează Fox News în pagina sa electronică. Pentagonul a declarat că aceştia au atacat un avanpost deţinut de trupe speciale americane şi de către miliţii din cadrul Forţelor Democratice Siriene (SDF), o alianţă kurdo-arabă sprijinită de SUA în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic în Siria.

Nu este pentru prima oară când generalul Tony Thomas evocă atât de deschis situaţia din Siria într-un cadru public. Vara trecută, la un panel la Forumul de securitate Aspen, el a invocat faptul că le-a spus combatanţilor kurzi care luptă împotriva Statului Islamic în Siria că ar trebui să-şi schimbe denumirea din Unităţile de Apărare a Poporuluii (YPG) - grupare considerată drept ''teroristă'' de către Turcia - în altceva.

Anterior, postul de televiziune NBC informase, citând sub rezerva anonimatului înalţi responsabili militari, că Rusia a blocat semnale radio transmise de dronele americane în Siria, iar unii observatori au remarcat că aceasta s-a întâmplat după presupusul atac cu arme chimice atribuit regimului sirian în Ghouta orientală, conform portalului rusesc Rambler.

Într-un comentariu, redactorul şef al publicaţiei ruse ''Apărarea naţională'', Igor Korotcenko, a afirmat că sistemele de luptă electronică ruse blochează semnalele oricăror drone care se află în apropierea bazelor Rusiei din Siria. La rândul său, Evgheni Serebrennikov, vicepreşedintele Comisiei pentru apărare şi securitate naţională din Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), a calificat drept ''minciuni'' informaţiile despre blocarea dronelor americane în Siria, potrivit Rambler. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Şeful spitalului principal din Wuhan a murit de infecţie cu coronavirus. Partidul ar vrea să amâne Congresul d…

2 VIDEO Priviți, presa americană independentă continuă să publice imagini cu adevărul din China

3 Nu vă lăsați manipulați de mafia securistă!

4 Udrea / Eram în topul politicienilor care conduc astăzi țara și chiar Europa, dacă nu era un plan ticluit afară…

5 PSD lăcrimează / Carmen Dan, Manda, Codrin Ștefănescu și Mitralieră când îl văd pe Dragnea adus cu cătușe...

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită