General american, despre singurul avantaj al ruşilor pe câmpul de luptă: Forţele ucrainene au capacitatea să-şi recâştige teritoriile pierdute în război

General american, despre singurul avantaj al ruşilor pe câmpul de luptă: Forţele ucrainene au capacitatea să-şi recâştige teritoriile pierdute în război

Vladimir Putin şi-a angajat aproape toate forţele în luptă şi totuşi a avut prea puţine câştiguri teritoriale după aproape cinci luni de război, crede generalul american Ben Hodges.

De cealaltă parte, abilitatea trupelor ucrainene de a-i împinge pe ruşi din teritoriile ocupate şi a-şi restabili graniţele de dinainte de invazia din 24 februarie depinde de sprijinul continuu al Occidentului via livrările de arme şi sancţiuni, pe care Ucraina a început să-l simtă odată cu furnizarea de sisteme de rachete cu rază lungă de acţiune.

Rusia are un singur avantaj pe câmpul de luptă: arsenalul său bogat de artilerie şi rachete.

„Din punctul meu de vedere, ori de câte ori ruşii nu au avantajul copleşitor al puterii de foc, ucrainenii ies câştigători în 100% din cazuri. Prin urmare, oferind ucrainenilor capacitatea de a lovi artileria, rachetele, depozitele de muniţii şi posturilor de comandă este mijlocul prin care se elimină şi perturbă singurul lucru pe care îl au ruşii de partea lor, conferindu-le avantaj” pe câmpul de luptă.

În plus, ucrainenii sunt avantajaţi de moralul superior, în timp ce ruşii sunt împiedicaţi de lipsa de resurse şi mijloace militare să facă „progrese semnificative” pe câmpul de luptă.

Hodges apreciază că armata rusă ar dori să menţină un război de uzură, întrucât nu „pot face nimic altceva” motiv pentru care conflictul s-ar putea întinde până la finele anului, ruşii sperând că Occidentul îşi va pierde treptat interesul pe fondul problemelor interne produse de creşterea preţului la gaze sau inflaţie.

Pentru a susţine un astfel de război, Rusia are nevoie nu doar de timp la discreţie, ci şi de muniţie şi personal. Muniţie pare să aibă destulă, argumentează generalul american. Pe de altă parte, serviciile britanice de informaţii au estimat că Moscova se confruntă cu penurie de soldaţi şi s-ar putea vedea în curând obligată să recruteze din închisori.

„Cred că sunt puţin presaţi. Dacă Occidentul rămâne unit pe parcursul anului, cred că se va sfârşi. Dar dacă asta nu se întâmplă, dacă nu livrăm de promitem, sunt de părere că ruşii vor fi mulţumiţi să ducă un război lung, în care să continue să fie abuzivi şi să facă tot ce pot pentru a distruge Ucraina, şi să-i spulbere economia şi statalitatea”, crede generalul american.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria