General american: „Începe eliberarea Crimeei”

General american: „Începe eliberarea Crimeei”

Generalul Hodges explică de ce Crimeea poate fi rapid recucerită cu ajutorul sistemelor HIMARS după eliberarea orașului Herson.

Generalul Ben Hodges a fost comandantul Armatei Statelor Unite în Europa FOTO US Army

După ce a declarat că forțele armate ale Ucrainei pot elibera teritoriile capturate de Rusia după 23 februarie până la sfârșitul acestui an, iar până în vara lui 2023, militarii Kievului vor scoate din mâinile rușilor și Crimeea, fostul comandant al US Army din Europa, generalul Ben Hodges, a venit cu o serie de precizări în care nuanțează ce atuuri au ucrainenii după cucerirea Hersonului.

HIMARS va trage în curând din Herson. Crimeea este în raza de acțiune. Acest lucru va degrada apărarea rusească în timp ce «aripa stângă» a contraofensivei va cuceri Mariupol și Melitopol până în ianuarie. Apoi începe faza decisivă a campaniei, eliberarea Crimeei”, a scris generalul pe o rețea de socializare.

Reamintim că, Ben Hodges a mai explicat recent cum ofensiva ucraineană are ca țintă clară Crimeea. „Să ne gândim la contraofensiva ucraineană care a început în septembrie. Gândiți-vă la asta ca la o operațiune mare. Și de aceea aripa stângă a contraofensivei este o operațiune care a coborât din Harkov, se află acum lângă Donețk și se mută la Mariupol. O altă aripă este în Herson. Deci, ambele aripi converg spre Crimeea. Toate drumurile duc în Crimeea. Și pe măsură ce se apropie din ce în ce mai mult, vor putea folosi HIMARS și alte lovituri de precizie cu bătaie lungă pentru a lovi ținte rusești din Crimeea. Și de îndată ce ucrainenii încep să folosească arme de înaltă precizie, atunci cred că peninsula devine imposibil de apărat de către ruși. Și de aceea, cred, Ucraina va elibera Crimeea până în vară”, mai spune Hodges.

Generalul a precizat, conform Europei Libere, și de ce un oraș ca Mariupol, care a fost cucerit foarte greu de ruși, va fi recuperat rapid de militarii Kievului. „Rușilor le-a fost greu deoarece se luptau cu soldați ucraineni care au apărat Patria Mamă. Aveau voința de a lupta, factorul moral, hotărârea soldaților care își apără casa. Spre comparație, trupele ruse care sunt acum în Mariupol nu sunt motivate moral”, a precizat generalul-locotenent Ben Hodges.

Rusia nu trebuie lăsată să „respire”

Analistul militar Aurel Cazacu susține că ucrainenii sunt acum într-un moment foarte bun și profită de slăbiciunile rușilor. „Rusia este izolată pe plan internațional, iar fosta Armată Roșie are lipsuri logistice de tot felul, de la muniții, la combustibili sau uniforme adecvate pentru militari. Este un moment care nu trebuie ratat de ucraineni, mai ales că după atâtea luni știu să folosească foarte eficient sisteme complexe de armament precum HIMARS. În plus, instructorii occidentali au făcut, în timp, luptători redutabili din militarii ucraineni”, susține analistul militar.

Aurel Cazacu mai susține, însă, că sprijinul occidental pentru Kiev nu trebuie să înceteze. „Suportul țărilor NATO pentru Ucraina trebuie să funcționeze cel puțin în același ritm pentru că Rusia nu trebuie lăsată să «respire», să prindă curaj. Oricum, dacă ofensiva Ucrainei merge în același ritm și în viitor, soarta războiului este pecetluită”, a precizat analistul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”