General american: Ucraina este „într-o poziție bună” pentru o contraofensivă

General american: Ucraina este „într-o poziție bună” pentru o contraofensivă

Ucrainenii sunt „într-o poziție bună” pentru o contraofensivă împotriva armatei ruse, a declarat miercuri comandantul militar american de rang înalt din Europa în fața unei comisii a Congresului, potrivit CNN .

Generalul Cristopher CavoliFoto: Chip Somodevilla / Getty Images / Profimedia

„Conform modelării pe care am făcut-o foarte atent cu ei, ucrainenii sunt într-o poziție bună”, a declarat șeful Comandamentului European al Statelor Unite, generalul Christopher Cavoli, adăugând că SUA au lucrat cu ei la un posibil atac surpriză.

Cavoli a mai spus că forța terestră a Rusiei este astăzi mai mare „decât era la începutul conflictului”, în ciuda faptului că a suferit numeroase pierderi în războiul său împotriva Ucrainei.

„Forța terestră rusă a fost oarecum redusă de acest conflict, dar este mai mare astăzi decât era la începutul conflictului”, a declarat Cavoli în fața Comisiei pentru forțele armate din Camera Reprezentanților făcând referire la mobilizarea dictată de Putin sau cea făcută pe ascuns de autoritățile ruse.

În afară de forțele sale terestre, Rusia mai are la dispoziție o serie de opțiuni, a spus el.

Forțele aeriene „au pierdut foarte puțin; au pierdut 80 de avioane”, a spus el. „Mai au încă 1.000 de avioane de luptă și bombardiere de luptă”.

„Așa că încă mai folosesc toată această putere convențională, de asemenea, și le amestecă pe toate împreună”, a spus Cavoli.

Submarinele rusești sunt „mai active” în Atlantic

„Una dintre aceste forțe sunt forțele lor submarine. Este greu să vorbești în public, după cum bine știți, despre războiul submarin și despre eforturile noastre în această privință. Dar pot spune că rușii sunt mai activi decât i-am văzut în ultimii ani, iar patrulele lor în Atlantic sunt la un nivel ridicat, de cele mai multe ori la un nivel mai ridicat decât am văzut în ultimii ani”, a declarat miercuri generalul Christopher Cavoli.

„Și acest lucru se întâmplă, așa cum ați subliniat, în ciuda tuturor eforturilor pe care le întreprind în interiorul Ucrainei”, a spus el, citat de CNN.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina