General rus găsit mort în condiții suspecte lângă Moscova

General rus găsit mort în condiții suspecte lângă Moscova

În dimineața zilei de 13 februarie, cadavrul generalului Vladimir Makarov, în vârstă de 72 de ani, fostul șef adjunct al Direcției Principale pentru Combaterea Extremismului a Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse, a fost găsit într-o casă privată din satul Golikovo, regiunea Moscova.

Cea care a făcut descoperirea macabră este soția unui oficial de securitate. Un pistol zăcea lângă general, potrivit altor surse, o carabină Berkut-2M. Femeia și-a sunat fiul și i-a povestit ce s-a întâmplat, iar acesta a chemat o ambulanță.

Medicii sosiți au declarat moartea: o rană la cap nu lăsa nicio șansă de salvare. Potrivit canalului Telegram „VChK-OGPU”, Makarov este cunoscut pentru implicarea sa în activitatea așa-numitului „Centr E”, care a „vânat” opozanți și jurnaliştii care criticau regimul lui Vladimir Putin.

Cu toate acestea, recent, serviciul a încetat să mai intereseze Kremlinul, iar Putin l-a demis pe Makarov.

Apropiații oficialului de securitate spun că, după demitere, Makarov a căzut într-o depresie cruntă, pentru că „nu știa ce să facă de acum încolo”. Familia generalului este interogată de serviciile speciale ale Federației Ruse.

nților lui Putin


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”