General ucrainean: Forțele armate ale Rusiei pierd din viteză la Bahmut

General ucrainean: Forțele armate ale Rusiei pierd din viteză la Bahmut

Forțele armate ale Rusiei încearcă în continuare să ocupe în totalitate orașul Bahmut, situat în estul Ucrainei, „în pofida pierderilor umane şi de echipamente”, dar atacurile sale pierd din viteză, în timp ce armata ucraineană „va profita foarte curând de acest lucru” pentru a-i alunga complet pe invadatori din zonă, a declarat un general ucrainean.

Soldați ucraineni pe linia de apărare de la Bahmut FOTO Profimedia

Potrivit comandantului Forțelor Terestre ale Ucrainei, mercenarii Wagner rămân principala componentă a forțelor armate ale Rusiei implicate în asalturile de la Bahmut, dar acestea din urmă „își pierd considerabil puterea și oxigenul”.

Forțele armate ale Ucrainei „vor profita foarte curând de această oportunitate, aşa cum deja au făcut-o la Kiev, Harkov, Balaklia şi Kupiansk”, a dat asigurări Oleksandr Sîrski, referinduse la teritorii asediate şi ocupate de ruși la începutul invaziei, dar care au fost eliberate între timp.

Generalul ucrainean a salutat totodată „rezistenţa, curajul şi bravura supraomeneşti” ale celor care apără orașul Bahmut „sub focul neîncetat al artileriei şi aviaţiei inamice”.

Orașul Bahmut este de câteva luni încoace punctul cel mai fierbinte al liniei de front din Ucraina.

Analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) văd de asemenea semne că forțele armate ale Rusiei şi-au încetinit operaţiunile în Bahmut, transmite agenția de presă EFE, preluată de Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...