Generalul „Armaghedon”, pentru prima oară în public de la revolta Wagner FOTO

Generalul „Armaghedon”, pentru prima oară în public de la revolta Wagner FOTO

Generalul rus Serghei Surovikin, cunoscut ca „generalul Armaghedon”, a fost văzut prima oară în public de la revolta eșuată a mercenarilor Wagner, care a avut loc în iunie. S-a spus despre el că a fost interogat, arestat și demis din funcție, fiind suspectat că a fost implicat în rebeliune.

Acesta a apărut într-o imagine publicată de Ostorojno Media ă care este alături de soția sa. Despre fotografie ss-a spus că a fost făcută luni, la Moscova. Evgheni Prigojin, care a decedat pe 23 august în urma unui accident aviatic, și-a declarat în mai multe rânduri sprijinul pentru Serghei Surivikin. Astfel generalul a fost văzut ca un aliat al miliţiei private în cadrul Ministerului rus al Apărării şi a ridicat întrebări dacă acesta sau alţi comandanţi de rang înalt au ajutat la revoltă sau cel puţin au ştiut în prealabil de planurile lui Prigojin, scrie Digi 24.

Serghei Surovikn FOTO Twitter/Clash report

O înregistrare video din timpul revoltei lui Prigojin îl înfățișează pe Surovikin având un aspect inconfortabil şi fără însemne militare. În imagini, acesta îl îndemna pe liderul Wagner să se retragă. De atunci, el nu a mai apărut în public , iar diverse medii din Rusia şi din străinătate au afirmat că ar fi fost investigat pentru o posibilă complicitate în revolta lui Prigojin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat