Generalul „Armaghedon” s-ar afla în arest la domiciliu. Ar fi primit instrucțiuni să tacă până când va fi uitat

Generalul „Armaghedon” s-ar afla în arest la domiciliu. Ar fi primit instrucțiuni să tacă până când va fi uitat

Generalul rus Serghei Surovikin, despre care se crede că este un aliat al șefului grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a fost înlăturat din funcție și se află în arest la domiciliu, potrivit unor relatări ale bloggerilor și presei militare ruse, citate de Politico.

Comandantul adjunct al forțelor ruse în Ucraina ar fi fost înlăturat in funcție FOTO TWITTER

Blogul „VChK-OGPU”, considerat apropiat de forțele de securitate din Rusia, a raportat duminică că Surovikin se află acum „sub un fel de arest la domiciliu”, și nu are permisiunea de a părăsi apartamentul în care este reținut, dar i s-au permis vizitatori, inclusiv din partea mai multor subordonați ai săi.

„Nu există nicio anchetă oficială, dar Surovikin a petrecut mult timp într-o situație incertă răspunzând la întrebări incomode", a scris VChK-OGPU, adăugând că generalul a fost sfătuit să rămână sub radar, astfel încât să fie „uitat”. Citând o persoană care cunoaște situația, blogul a susținut că o decizie privind soarta finală a lui Surovikin „trebuie luată de o singură persoană și, cu cât durează mai mult, cu atât mai mult această persoană se va răci” - referindu-se la președintele rus Vladimir Putin.

Relatarea a apărut la doar câteva zile după ce Viktor Sobolev, un fost general-locotenent care este în prezent deputat în Duma de stat, a declarat pentru News.ru că Surovikin a fost înlăturat din funcția sa de comandant al forțelor Kremlinului în Ucraina.

De asemenea, Sobolev a lăsat să se înțeleagă că Surovikin ar putea, în cele din urmă, să revină, declarând site-ului rus de știri că generalul ar putea fi util armatei la un moment dat, dacă nu se va constata că a comis încălcări grave .

Kremlinul nu a făcut încă o declarație publică oficială cu privire la locul unde se află Surovikin sau la relatările apărute cu privire la faptul că acesta ar fi știut dinainte de revolta Wagner, pretinzând că e vorba doar la „speculații, acuzații” atunci când a fost chestionat de reporteri cu privire la dispariția acestuia din spațiul public.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”