Generalul Ben Hodges: Ucraina va lua Crimeea înapoi până la jumătatea anului 2023

Generalul Ben Hodges: Ucraina va lua Crimeea înapoi până la jumătatea anului 2023

Ucraina va împinge Rusia înapoi la granițele ucrainene de dinainte de război până la sfârșitul anului 2022 și va recuceri peninsula Crimeea în 2023, este de părere fostul comandant al armatei americane în Europa.

Aflat la Forumul anual de securitate de la Varșovia, generalul Ben Hodges consideră că Ucraina se află „într-o dinamică ireversibilă”, ce îi va aduce înapoi teritoriile ocupate de ruși.

„Este prea devreme pentru a sărbători victoria, dar sunt convins că ucrainenii îi vor împinge pe ruși înapoi pe linia de la 23 februarie până la sfârșitul anului, iar până la sfârșitul verii viitoare vor prelua Crimeea", a declarat generalul Ben Hodges la postul polonez de știri TVN24 BiS.

Rusia a preluat Crimeea în 2014, într-o mișcare pe care mulți o consideră „un preludiu la actualul război” care durează de șapte luni, dar Ucraina revine în forță.

„Ucraina a obținut acum o astfel de dinamică ce este deja ireversibilă. Știm din istorie că războiul este un test al voinței și al logisticii. Este clar că soldații ucraineni au mai multă motivație decât cei ruși", a declarat Hodges, referindu-se la succesele ucrainene împotriva inamicului său mult mai mare.

„Putin face totul pentru a rupe unitatea Occidentului, dar acest lucru nu se va întâmpla”, a mai spus el.

„Kremlinul va dori să prelungească conflictul și contează pe faptul că noi - SUA, Marea Britanie, Polonia, Germania - ne vom pierde interesul și nu vom continua să sprijinim Ucraina. Dar acest lucru nu se va întâmpla”, a precizat Hodges.

Forumul de două zile din capitala poloneză reunește politicieni de top și reprezentanți ai industriei de apărare din UE și SUA.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

4 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

5 „Miros oribil” / Soția unui fotbalist de la Mondial, acuzații jignitoare în Qatar