Generalul Ciucă face deratizare totală în Guvern! Toate „rozătoarele” oploșite de Orban sunt eliminate!

Generalul Ciucă face deratizare totală în Guvern! Toate „rozătoarele” oploșite de Orban sunt eliminate!

Generalul Ciucă face deratizare totală în Guvern! Toate „rozătoarele” oploșite de Orban sunt eliminate!

Generalul (r) Nicolae Ciucă se comportă ca un prim-ministru plin. În prima zi în funcţie, acesta a eliminat din Guvern trei oameni-cheie ai lui Ludovic Orban şi, potrivit unor surse politice, urmează alţii.

Ciucă i-a demis marţi pe Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului, pe Mădălina Ileana Simion, director de cabinet al prim-ministrului, şi pe Virgil Guran, consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului.

Potrivit unor surse politice, aceeaşi soartă ar urma să o aibă şi alte persoane de la vârful Guvernului, inclusiv Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului, şi consilierul de stat Andi Manciu, şeful Grupului de Comunicare Strategică.

Nicolae Ciucă este favorit să fie desemnat pentru funcţia de prim-ministru, având susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis. Debusolaţi şi luaţi prin surprindere de evenimente, atât Ludovic Orban, cât şi liderii din ţară ai PNL sunt în acest moment prea slabi să se opună cu adevărat lui Klaus Iohannis.  De altfel, Orban devine din ce în ce tot mai nesigur şi pe funcţia de preşedinte al PNL, iar cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor este departe de a fi o certitudine.

Preluarea controlului asupra Guvernului de către generalul Ciucă va însemna şi o schimbare radicală a echipei guvernamentale, potrivit surselor politice. Dintre actualii miniştrii, paradoxal, cel mai sigur de prezenţa în viitorul guvern este Marcel Boloş, care nici măcar nu este membru PNL, însă care a fost invitat de Klaus Iohannis la discuţiile de marţi seara. Alţi miniştrii care au şanse să fie păstraţi în viitorul guvern sunt Bogdan Aurescu (Externe), Cătălin Predoiu (Justiţie), cei doi fiind apropiaţi de Iohannis. În echipă s-ar putea regăsi în continuare Florin Cîţu şi poate chiar şi Lucian Bode.

Pentru celelalte cinci ministere, dintre cele 10 pe care liberalii intenţionează să le păstreze într-un guvern alături de USR şi UDMR, ar urma să fie aduşi oameni fideli președintelui Iohannis, inclusiv la Apărare, unde un alt general ar trebui să-i urmeze lui Ciucă.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro