Generalul Cristian Radu, șef în IGSU, anchetat pentru un accident pe care ar fi încercat să-l mușamalizeze

Generalul Cristian Radu, șef în IGSU, anchetat pentru un accident pe care ar fi încercat să-l mușamalizeze

Generalul Cristian Radu, prim-adjunct al inspectorului general al IGSU, este cercetat de procurorii de la Parchetul Curții Militare de Apel pentru părăsirea locului accidentului, instigare la fals și uz de fals, au declarat surse judiciare pentru Adevărul.

Radu Cristian FOTO Mediafax

Este vorba despre un accident pe care l-ar fi avut, pe șoseaua Mihai Bravu din București, pe data de 8 noiembrie 2021. La volan s-ar fi aflat Cristian Radu, acesta circulând cu viteză ridicată. În încercarea de a evita un pieton , mașina s-ar fi lovit de refugiul de tramvai. Ulterior, autoturismul ar fi fost mutat, iar șeful din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) i-ar fi cerut șoferului său, aflat pe scaunul din dreapta, să își asume răspunderea pentru accident, conform declarațiilor de la dosar, citate de Libertatea.

Mașina ar fi fost ascunsă la baza de reparații a MAI, iar cei doi, Cristian Radu și șoferul său, ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale, însă fără a menționa că rănile provin de la accident.

Câteva săptămâni mai târziu, Cristian Radu a fost avansat general.

Potrivit surselor Adevărul, ancheta este aproape de final. Procurorii au ridicat probe de sânge din mașină, acestea fiind trimise la INML. Sursele citate susține că în cel mult două săptămâni raportul va fi depus la dosar, iar cauza finalizată.

Pentru derularea în cele mai bune condiții a anchetei penale, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență manifestă întreaga deschidere și disponibilitate la colaborare în raport structurile abilitate, prin transmiterea tuturor informațiilor necesare pe timpul desfășurării cercetărilor. În funcție de concluziile anchetei, instituția noastră va dispune măsurile legale care se vor impune”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Acesta mai precizează că procurorii Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel București au cerut în luna iunie „mai multe înscrisuri și citarea unor angajați ai IGSU, destinate verificării aspectelor care fac obiectul unui dosar penal”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...